top of page

● The American dream ●

Afgelopen maand ben ik 3 weken in Amerika geweest, aan de westkust om precies te zijn.

Deze bestemming stond al jaren op het lijstje... en oh, wat heb ik mij verheugd!

Als ik er al aan dacht wat me te wachten stond, ging mijn hart sneller kloppen....

California, Nevada, Utah en Arizona; de vier staten die we hebben bezocht. Ik schrijf in de 'we' vorm aangezien ik dit samen met m'n familie heb gedaan; onvergetelijk!

We hebben 'het rondje' gedaan dat iedereen in zijn/haar leven een keer moet maken.

Toeristisch, maar daardoor zeker niet minder mooi. Kortom, een echte aanrader voor iedereen die houdt van prachtige natuur. Uiteraard heb ik ook steden bezocht, maar deze kunnen net niet tippen aan het gevoel dat je krijgt in 's werelds mooiste natuurgebieden.

In deze blog neem ik jullie mee in de roadtrip die ik heb gedaan (in sneltreinvaart..).

Ik laat jullie zien waarom je deze trip ZEKER moet maken in de toekomst!

De natuur

De ultieme nummer 1: de natuur. Van de watervallen, granieten rotsblokken en torenhoge bomen in Yosemite National Park tot de snikhete woestijn in Death Valley: de natuur in Amerika is uitgestrekt, uniek en verrast telkens weer! In een woord adembenemend.... 's nachts heb ik niet kunnen slapen door alle indrukken die ik overdag opdeed. Niet te vergeten Zion National Park, Bryce National Par, Antelope Canyon en Monument Valley... waw!

Een grappig voorbeeldje van de veranderlijke natuur; de ene dag waren we in Lake Tahoe, Noord Yosemite (lees; mensen met een snowboard op hun rug richting skipiste bij een temperatuur van -1). De dag erna bevonden we ons in Death-Valley waar het meer dan 35 graden was.

De mensen

Nieuwsgierig, enthousiast, hartelijk en behulpzaam; de ultieme Amerikaan.

Grote kans dat mensen in de supermarkt, in een winkel, op straat of waar dan ook een praatje met je maken, uit het niets. ‘Where you’re from’ heb ik zeker 100 keer gehoord.

Zie je het al voor je in Nederland ;)....

Niet te vergeten; het horeca personeel. FANTASTISCH! Ze stellen zich netjes voor aan de tafel en laten weten dat je voor alles bij hen terecht kan. Water met ijsklontjes krijg je gratis, als er een slok uit het glas is staan je naast je om het bij te vullen. Dit geldt ook voor frisdrank, koffie en thee.... 'you need a re-fill' ? Kun je het voorstellen in Nederland, dat je na een consumptie de rest gewoon gratis krijgt, zoveel je maar wilt ? Helaas... even stoppen met dromen.

Waar we ook kwamen, overal geïnteresseerd waar we vandaan kwamen en wat we nog op de planning hadden. In tegenstelling tot veel horecagelegenheden in Nederland word je hier behandeld als koning en koningin en ze zorgen ervoor dat je niets te kort komt.

De steden

Tijdens de trip hebben we San Francisco, Las Vegas en Los Angeles bezocht.

San Francisco

Deze stad steekt hier (naar mijn mening) met kop en schouders boven uit.

Fisherman's Wharf, de Golden Gate, China Town, Union Square, Pier 39, Lombard Street, Hayes Valley.. te veel spots om op te noemen. Met een hop-on-hop-off bus zie je alles... mijn camera draaide overuren. Het weer is vergelijkbaar met Nederland.. normale temperatuur (15 graden) met af en toe een zonnetje. De sfeer is goed en het eten is heerlijk!

Las Vegas

Op de helft van de trip waren we 2 dagen in Las Vegas.

Vegas, een felverlichte oase die ineens opduikt in de woestijn. Eerlijk is eerlijk; het is indrukwekkend om te zien. Casino's, fruitmachines, verklede mensen, enorme hotels, alcohol, felle lichten en muziek; zo heb ik Vegas in een paar woorden omschreven.

Dit is de buitenkant, die leuk is om gezien te hebben. De 'andere kant' moet ik ook zeker niet verzwijgen. Zwervers, ongelukkige stelletjes, hoeren, en ga zo maar door. Je hoeft er niet lang te zijn om de armoede en ellende te 'voelen'....

Genoeg over de minder positieve kant. Las Vegas moet je zeker een zien en vooral ervaren.

Er is ontzettend veel te doen in ieder geval: ik heb geen fruitmachine aangeraakt en me toch prima vermaakt :)...

Los Angeles

LA; het begin- en eindpunt van de trip. Hier hebben we drie dagen doorgebracht, aangezien we ook nog een dagje naar Universal zouden gaan.

Hollywood, Beverly Hills, the Hollywood Sign, de pretparken, Venice Beach, Santa Monica pier; iconische trekpleisters die je, als je dan toch in LA bent, gaat bezoeken. Vooral Universal heb ik als fantastisch ervaren, iets wat ik vantevoren niet had verwacht. Als filmfanaat kun je je hart hier volledig ophalen. Helaas ben ik niet in Disney geweest.. deze staat nog steeds op m'n lijstje.

Verder hebben we een gave route van Los Angeles gereden: Mulholland Drive.

Mulholland Drive loopt door de Hollywood Hills en heeft fantastische uitzichten op LA, de Hollywood letters en de fantastische (en veel te dure) huizen van de sterren.

*Leo.. I saw you in the backyard* ^^

Het 'roadtrippen'

Meestal ben ik tijdens mijn vakantie op een plek, of in ieder geval in 'een gebied'.

Dit was toch totaal anders; met een auto in drie weken lang vier verschillende staten bezoeken.

Dit betekende dus veel in de auto zitten, lange ritten.. maar vooral HEEL veel rondkijken.

Het ultieme gevoel van vrijheid!

Ik heb dit als geweldig ervaren. Je leeft uit een koffer en voelt je bijna backpacker, terwijl je toch iedere nacht in een (meestal) nette accommodatie slaapt. Even in Europese termen; vooral het feit dat je het ene moment als het ware in Toscane bent (Californië en haar landschappen) en het andere moment in Oostenrijk (Yosemite). Het landschap is zo veranderlijk en dit maakt het heerlijk om gewoon lekker rond te rijden, waar ik in Nederland overigens een hekel aan heb.

Heerlijk ongegeneerd in een veel te grote auto rondrijden omdat het hier een way of life is.

DOEN!

Samengevat te veel redenen om op te noemen om deze trip te maken!

Hou je van de zon, fantastische natuur, ruige kusten, pittoreske plekjes, roadtrippen, prachtige wegen, lekker eten, vriendelijkheid en op de bonnefooi reizen? Dan moet je dit zeker doen. Sowieso voor iedere fotograaf een must!

Naast reisfotografie ben ik, zoals jullie weten, altijd bezig met het fotograferen van portretten.

Erg handig dat ik mezelf altijd bij me heb als ik een portret wil schieten en niemand in de buurt is die op de foto wil ;), deze foto's wil ik jullie niet onthouden;

Recente berichten
Archief
bottom of page