top of page

Love (in) Curaçao!

Curaçao; het eiland van de parelwitte stranden, de gekleurde huisjes, de leguanen, de dushi's en de strak-blauwe zee. Je bent verliefd op dit eiland, of je bent het niet. Voor degenen die mij nog niet zo goed kennen; ik behoor tot de eerste categorie (gohh..) ;).

Na 3 jaar weg te zijn geweest, mocht ik eind januari (eindelijk!) weer naar 'huis'.

Ik wist vantevoren dat deze vakantie een mooie mix zou gaan worden, nl. 40% werken en 60% met mijn kont in het zand zitten. Maar goed, wat heet 'werken' als je met je camera Curaçao-en-alles-wat-daarbij-hoort mag fotograferen?

Love is in the air!

In 2016 had ik al contact gelegd met Tiffany en Dupal. Met hen zou ik een loveshoot inplannen zodra ik op het eiland was. Op Curaçao kun je alle kanten op qua fotografie. Je kunt bijvoorbeeld naar het strand, naar Willemstad, naar Bandabou of naar de (iets ruigere) oost-kant van het eiland.

Het werd Willemstad. Als ik aan Curaçao denk, denk ik aan KLEUR! Willemstad, en vooral het centrum, staat bol van de gekleurde huisjes/panden. Modern of juist afgebladderd (I like!), iedere fotograaf zal hier zijn hart kunnen ophalen. We spraken lekker vroeg af, zodat het nog niet te warm zou zijn tijdens het fotograferen.

Het was in een woord; geweldig! Naast de gave locaties waar we zijn geweest, nl. Punda, Otrobanda en Scharloo, zijn Tiffany en Dupal een fantastisch koppel om mee samen te werken. Aanwijzingen geven was amper nodig, deze twee knapperds wisten van nature de show te stelen.

TIP: Het initiatief 'Street Art Skalo' geeft kleur aan de wijk Scharloo en zorgt ervoor dat deze wijk uitgroeit tot hét creatieve bolwerk van de binnenstad. Dit meesterwerk genaamd '3 o'clock romance' is gemaakt door Francis Sling. Uiteindelijk moet het stadsdeel zijn opgesierd met 30 kunstwerken van lokale en internationale straatkunstenaars!

Check it out yourself en geniet mee!

info@julefotografie.nl

+31 6 234 87 285

Recente berichten
Archief
bottom of page