top of page

● 5 redenen waarom ik van bruidsfotografie hou! ●


En toen zat ik bij de KvK, tekende ik een paar documenten en was ik opeens een fotograaf, said no photofreak ever!

Tien jaar geleden kocht ik mijn allereerste spiegelreflex van mijn zuurverdiende huis-aan-huisbladenwijkje.

Na jaren geklikt te hebben in een tempo waarin een normaal mens een chronische blaar op zijn vinger vergroeid had gekregen werd ik gevraagd om te fotograferen op een bruiloft. Het was, is en zal altijd outright uniek blijven om de eer te mogen ontvangen om zulk een belangrijke dag vast te mogen leggen.

Die eerste bruiloft is sindsdien opgevolgd door vele andere. Ik licht graag een tipje van de sluier (pun intended) over waarom ik bruidsfotografie zo leuk vind!

1. Mensen op hun mooiste dag fotograferen

Mensen besteden talloze uren aan voorbereiding en planning aan hun grote dag. Niet alleen het bruidspaar zelf, maar ook de ouders, familie en vrienden zullen er alles aan doen om er alles perfect te laten uitzien. Haar & make-up, fantastische outfits en net dat ene detail dat het plaatje compleet maakt. Alles is zorgvuldig op elkaar afgestemd en bovenal; de emoties zijn echt!

Het zijn echter niet alleen deze te verwachten zaken waar ik naar op zoek ben op tijdens een bruiloft.

Denk bijvoorbeeld aan de immer lieve grootmoeder die zich groot wil houden maar toch traantjes wegpinkt op het moment dat ze de bruid voor de eerste keer ziet, of aan de snoepende tantes met guitige, ondeugende oogjes die samen altijd net een keertje vaker in de rij staan bij de bruidstaart.

Deze grote en kleine momentjes zijn ontzettend leuk om te fotograferen!

2. De creativiteit

Bruidsfotografie beloont creativiteit. Het is heerlijk om creatief te zijn tijdens het fotograferen.

Soms heb ik van tevoren een ideetje in mijn hoofd dat ik graag wil uitvoeren en soms ontstaat er op de dag zelf een idee. Naast de input die ik krijg, zorgen externe omstandigheden ook voor mooie momentjes en veel inspiratie! Bijvoorbeeld de licht inval; een laagstaande zon does the trick!

3. Het ontmoeten van geweldige mensen

Een bruiloft betekent .... verliefde mensen! In de aanloop naar een bruiloft en op de grote dag zelf heb ik veel contact met het bruidspaar. Je brengt aardig wat tijd door met hen tijdens de voorbereidingen; via de mail, de telefoon en natuurlijk tijdens de gesprekken zelf. Dit maakt het extra leuk op de dag zelf!

Naast het bruidspaar zelf zijn er nog zo veel andere mensen met wie je contact legt.

De gasten (familie en vrienden), de leveranciers (bloemisten, catering, ontwerpers, decorateurs)

en (eventuele) collega fotografen; ik vind het zelf ontzettend leuk om samen te werken.

4. De wereld zien

Het strand Anse Source D'Argent, op het eilandje La Digue, gelegen op de Seychellen. Torenhoge granieten rotsblokken, turquoise water en een prachtig rif. Volgens National Geographic by far werelds mooiste strand. Daar kan ik ze geen ongelijk in geven (sorry Curaçao..). Tegelijkertijd ook het meest gefotografeerde strand. Dit maakt het absoluut niet minder mooi; het is er heerlijk rustig en er zijn relatief weinig mensen te vinden. Een (fotografie) ervaring om nooit te vergeten!

...en dan het tegenovergestelde; Yosemite National Parc in Amerika!

Een adembenemend en afwisselend landschap bestaande uit valleien, steile rotsformaties, bergen, hoge watervallen, bossen en weiden. Met een fotoshoot bij 'Tunnel View', hadden we dan ook gelijk het neusje van de zalm....

Reizen, ik kan er geen genoeg van krijgen! Ik vind het dan ook geweldig om 'over de grens' te gaan en destination weddings te doen.

5. De waarde die je creëert voor mensen

Niet alle fotografen kunnen garanderen dat het werk dat zij produceren na 50 jaar zal worden bekeken. Bruidsfotografen kunnen dit echter wel. De beelden (en foto albums) die je produceert voor je klanten worden dierbare familiestukken, die van generatie op generatie zullen worden doorgegeven. Stel je voor dat jullie kleinkinderen al gniffelend door het album bladeren; 'Kijk, dit zijn opa en oma in 2018!'

Het betekent dat je iets heel moois hebt gecreëerd voor mensen.. en dit geeft me een super gevoel.

Samengevat; het is een understatement dat bruiloften indrukwekkend zijn om op beeld vast te leggen.

Er is altijd wel iets dat gebeurt en iedere bruiloft is anders! Je bent niet alleen op een prachtige locatie, maar je voelt en ziet het geluk, gelach, vreugde, opwinding en liefde.

Ik kijk uit naar komend seizoen, over een maandje begint de 'wedding madness' :-).

Ga jij trouwen en ben je nog op zoek naar bruidsfotograaf? Ik neem boekingen aan voor 2018 en 2019 (dit jaar nog enkele plekken vrij).

Stuur me een e-mail via info@julefotografie.nl of ga naar de contactpagina!

Nieuwsgierig geworden? Mijn werkwijze en tarieven vind je hier!

Recente berichten
Archief
bottom of page