top of page
Preview-L.jpg

De newbornshoot

Heel erg leuk dat je een newbornshoot bij mij hebt geboekt! Ontzettend bijzonder dat ik jullie als kersvers gezin mag vereeuwigen.

Scroll naar beneden om je optimaal te kunnen voorbereiden op de fotoshoot.

Heel veel plezier en tot gauw!

Liefs, Jule

Klein, mooi wonder

Jullie kleintje!

Van harte gefeliciteerd! Jullie zijn in verwachting, of hebben jullie kleintje al mogen verwelkomen.... 

Een bijzondere periode in jullie leven... voor mij als fotografe super speciaal dat jullie mij hebben gevraagd dit te vereeuwigen! Dit doe ik met heel veel liefde!

De newbornshoot wordt meestal ergens in de 3e-7e week na de geboorte gepland. NB: dit kan natuurlijk variëren. Heel soms komt het zo uit dat ik in week 3 na de geboorte ben geboekt.. en weer een andere keer in week 8. 

De baby's hoeven geen bepaalde 'maat' of leeftijd te hebben voor de shoot; mijn foto's zijn heel puur. Dit betekent dat ze de kleintjes geen bepaalde houdingen moeten kunnen aannemen (het is dus geen 'must' dat kleintjes zo snel mogelijk na de geboorte worden vastgelegd). In tegendeel; ik vind het juist mooi als ze net iets 'ouder' zijn, zodat we die mooie oogjes en lachjes kunnen zien.

 

De houdingen waarin we jullie kleintje zullen neerleggen, zal natuurlijk zijn. Bijvoorbeeld op de buik, rug of op een zij. Veiligheid staat voorop!

In 95% van alle shoots vinden de afspraken bij de gezinnen thuis plaats. Vertrouwd voor ouders en kleintje! Een ook erg fijn; je hebt alle spulletjes bij de hand. Een andere locatie mag uiteraard ook, mochten jullie dit graag willen. In de zomer ben ik bijvoorbeeld ook vaak in het bos te vinden, dit kan ook erg mooi zijn!

Newbornshoot_JULEFotografie_logo-79.jpg

Let's shoot!

De shoot zelf

Voordat jullie de shoot hebben geboekt, hebben jullie vast al in mijn portfolio (website of social media kanalen) gekeken. Jullie weten hierdoor al een beetje hoe jullie foto's zullen worden, ook qua kleur en stijl. Je ziet baby's apart op foto's, maar ook samen met de ouders, broertje of zusje. Ik vind het belangrijk om een mooie mix tussen totaal-shots en close-up's te maken; van het kindje apart maar ook foto's samen (dit kunnen dan weer allerlei combinaties zijn). Natuurlijk ook in samenspraak met jullie! Mochten jullie bijvoorbeeld meer foto's van jullie kleintje alleen willen, dan is dit zeker mogelijk. 

 

De newborn-foto's zijn heel puur, fris en liefdevol en ik probeer weinig 'in scène' te zetten (al ontkom ik daar natuurlijk soms niet aan ;-)). Voor voorbeelden kun je op mijn website kijken bij portfolio > newborn. Of op mijn social media kanalen!

Misschien zie je al wat beelden die je graag zou willen. Dit mag je tijdens de shoot laten zien op je telefoon. Dit uiteraard ter inspiratie, ik zal er een eigen draai aan geven!

 

Geen voorbeelden of inspiratie? Geen enkel probleem. Ik zal helpen met alle houdingen, poses, ideeën en jullie hierbij helpen. In die zin hoef je dus niet voor te bereiden!

Tijd

Tijdens de shoot ontstaat vanzelf een volgorde waarin we de foto's zullen nemen: dit is volledig afhankelijk van de baby. Hij/zij zal het tempo aangeven. Een fotoshoot is intensief voor de baby, gezien hij/zij constant zal worden verplaatst of vastgehouden ('hee, dat doen we normaal toch nooit rond dit tijdstip, pap en mam?') Van dat harde werken komt de honger vanzelf; bij vrijwel alle newborn-shoots zijn er voedingsmomenten (nodig). Dit kan uiteraard tussendoor! Hier hou ik rekening mee in tijdsbestek. 

Gemiddeld duurt een newborn-shoot 2-2,5 uur. Soms wat langer, soms korter. Wellicht fijn om al een indicatie te hebben. Ik streef naar 100% eindresultaat. Mocht er wat meer tijd nodig zijn, dan is dit geen probleem. 

 

Newbornshoot_JULEFotografie-111.jpg

Voor de shoot begint

Voorbereiding

Wat betreft enkele voorbereidingen voordat de shoot zal starten;

Qua beeld komt het heel mooi over als er zo veel mogelijk lichte tinten in een ruimte zijn. Uiteraard ga je niet het huis ombouwen, maar je kunt bijvoorbeeld wel denken aan een effen dekbed of laken op de slaapkamer. Mocht je alleen een donker dekbed of laken hebben, dan kan dit ook, zolang het maar effen is zonder drukke prints. Dit komt altijd prachtig uit op foto's.

 

Dit geldt ook voor jullie eigen kleding; rustige, lichte kleding zonder tekst of logo's doen het erg goed. De kleuren grijs, beige, wit, terracotta, bruin, okergeel, of juist pasteltinten zoals oud roze, turkoois, mosgroen doen het erg goed bij de newbornshoot. 

De ervaring leert dat 'rustige' kleding voor jullie kleintje het beste werkt, bijvoorbeeld in natuurlijke tinten zoals beige, licht blauw, licht bruin, oud roze. Neem eens een kijkje bij de baby-lijn van ZARA, mocht je hier vastlopen. Ook voor jullie kleintje geldt; zonder logo's of drukke prints zal goed werken... de aandacht gaat natuurlijk volledig naar hem/haar!

Deze tinten zie je in mijn portfolio terug en 'maken' de foto. 

 

Overige spulletjes die al aanwezig zijn in jullie huis, bijvoorbeeld op nachtkastjes (denk aan lampjes, flesjes water, boeken, stroomkabels, etc) mogen jullie voor de foto even weghalen.


De ruimtes waar ik graag fotografeer zijn dan ook de slaapkamer (op het grote bed), babykamer en woonkamer. Hier heb ik in de meeste gevallen het meeste (dag)licht. Qua accessoires probeer ik het zo puur mogelijk te houden, met spulletjes die al aanwezig zijn in een huis. Bijvoorbeeld een leuke deken, vachtje, een knuffel of kussens! Ik kom dus naar de shoot toe, met puur en alleen mijn camera's :-). 

Newbornshoot_JULEFotografie_logo-18.jpg

..en verder

Praktisch

Circa 30 minuten voor de shoot begint..

1. Wellicht is het handig dat jullie kleintje net heeft gedronken als ik arriveer, dan is hij/zij lekker 'zen' tijdens het shooten. Misschien komt dit niet zo goed uit met het voedingsschema, dat is ook geen probleem. Dan kijken we ter plekke even wat handig is. Ik neem in elk geval de tijd en hou speling voor voedingsmomenten. Ook als dit net zou beginnen als ik binnenkom. 

2. Warmte

Hiermee bedoel ik letterlijk de warmte in de ruimtes waar we zullen zijn. In de winter kan het -voor een baby- behoorlijk koud zijn als de verwarming niet heeft aangestaan, de ervaring leert dat ze dit tijdens het fotograferen niet fijn vinden. Wellicht kunnen jullie ervoor zorgen dat de ruimtes (slaapkamer, woonkamer, babykamer) warm/behaaglijk zijn op het moment van de fotoshoot. 

2. Geniet! 

Ik kan me voorstellen dat het spannend is op de dag van de shoot. 'Wat als mijn kleintje gaat huilen'? 'Wat als hij/zij niet meewerkt?' Geen zorgen, dit komt helemaal goed! Het is natuurlijk nog een ieniemienie-mensje en heeft nog geen flauw benul wat er gaande is.

Haasten komt dan ook niet in het woordenboek voor van een newborn fotograaf. We bekijken ter plekke wat jullie kleintje nodig heeft (een knuffel, voeding, een pauze-moment, een kort slaapje, etc) en spelen hier op in. 

Last but not least: is alles duidelijk/helder of hebben jullie eventueel nog vragen? Dan hoor ik dit natuurlijk graag!

Liefs,

Jule

bottom of page