top of page
Shadow on Concrete Wall
Familieshoot_logo-15.jpg

Fotoshoot!

Hi! Wat leuk, je hebt een shoot geboekt bij mij

(of bent dit nog van plan).

 

Ik kijk er nu al naar uit en voel me vereerd dat ik je/jullie mag gaan vereeuwigen.

 

Wellicht spoken nog een aantal vragen in je hoofd mbt de fotoshoot. Hierbij wil en ga ik je helpen!

Met deze tip- en trick lijst kom je een heel eind. Mocht je hierna nog vragen hebben, schroom niet om deze te stellen. Stuur me een mailtje of appje! 

scroll

Zandsteen

Vooraf!

Vooraf /

Planning en voorbereidingen

Als je dit leest, heb je een shoot bij mij gepland of ga je eventueel nog een definitieve datum plannen.

Locatie

De locatie gaat altijd in samenspraak. Hierbij is goed te weten dat ik over het algemeen in de provincie Limburg fotografeer. Ik woon zelf in Stevensweert (midden-Limburg).

Mocht je de shoot op een andere locatie willen doen; dit kan uiteraard. Dan zullen we even moeten bekijken of dit lukt in de agenda. 

In de afgelopen jaren heb ik op veel mooie plekjes gefotografeerd en kan je helpen om samen de mooiste plek uit te kiezen. Een locatie die het beste bij je/jullie past. In de loop der jaren heb ik dan ook een lijstje gecreëerd met inspiratie in mijn omgeving. Ik stuur dit lijstje met alle liefde door, vraag er even naar!

Voorbereiden

 

Ik kijk er naar uit.. we gaan er een gezellige ochtend, middag of avond van maken! ´Gezellig´ noem ik dit bewust: ik vind het erg belangrijk dat de shoot een ongedwongen, spontaan en vrolijk gevoel opwekt. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om dit ook daadwerkelijk te creëren. De fotoshoot zal vooral geen reeks van statie-portretten worden, maar een fijne mix tussen beweging, spontane foto's en af en toe een foto waar ik zal vragen om in de camera te kijken. 

Concrete 'voorbereiding' is (dus) niet nodig. Een goed humeur en zin in de fotoshoot is het allerbelangrijkste voor de afspraak! Ik help jullie met aanwijzingen en opdrachtjes op weg. Op deze manier hoeven jullie geen poses/houdingen te verzinnen vantevoren. Dit mag uiteraard wel, misschien heb je een bepaald idee in je hoofd. Dit kunnen we uitwerken. 

Kids!

Mochten er kindjes meedoen aan de shoot; uiteraard vind ik het erg belangrijk dat ook zij lekker zichzelf kunnen zijn en dat niks 'moet'. De nadruk zal vooral worden gelegd op 'spelen' ipv 'shooten'. Bijvoorbeeld onder het mom van avonturen beleven in het bos, in een boom klimmen, op kabouterjacht of speurtocht. Geheel leeftijdafhankelijk natuurlijk :-).

Voor newborn-fotografie heb ik een aparte pagina: www.julefotografie.com/voorbereidingnewbornshoot

Zandsteen

Kleding

Wat doe ik aan?

Aanvullend op de voorbereiding, is kledingadvies een stuk dat niet kan ontbreken. Jullie zijn natuurlijk vrij in kledingkeuze. Ik kan wel helpen!

Een aanrader; pasteltinten vind ik altijd erg mooi uitkomen op een foto, bijvoorbeeld turkoois, oudroze of hemelsblauw. Fris en fruitig! Zelden zullen deze tinten 'vloeken' met de omgeving.  Wil je zekerheid met het kiezen van je kleding? Ga dan voor de pasteltinten. 

 

Mochten jullie niet zo van de pasteltinten zijn; lichte kleuren doen het over het algemeen erg goed! Ook terracotta tinten komen fantastisch uit (oud roze, oranje, rood, bruin). 

 

Het hoeft zeker niet over de top 'gematcht' te zijn, met als voorbeeld iedereen spijkerstof met een witte top. Dit juist liever niet :-).

Een leuke mix is een aanrader, waar jullie afstemmen welke kleuren gebruikt gaan worden. 

Daarentegen doen donkere kleuren zoals zwart, grijs en donkerblauw het iets minder goed op de foto.  

 

Nog een tip is om drukke kleding, teksten, logos of eventueel (zeer drukke) patronen in de kleding te vermijden. De aandacht wordt dan weggetrokken van jou/jullie. Een licht patroon zou wel kunnen; dit kun je naar eigen inzicht bepalen. 

De gekozen kleding zal het resultaat van de uiteindelijke foto beïnvloeden.

Voor inspiratie kun je kijken op mijn homepage www.julefotografie.com , Instagram of Facebook. Hier kun je veel verschillende voorbeelden vinden. 

Zandsteen

Tijdens de shoot

Smile!

Yes, de dag van de shoot is aangebroken!

In 90% van de gevallen vinden shoots in de buitenlucht plaats. Mocht ik als fotografe hebben gezien dat er regen op komst is, dan heb ik reeds contact opgenomen. 

Mbt tot minder goede weersvoorspellingen: meestal wordt dit pas op de dag zelf bekeken.. niets is zo veranderlijk als het weer. De ervaring leert dat de voorspellingen in de dagen ervoor weinig 'zeggen'.

Een grijze dag is geen enkel probleem!

Afspreken en locatie

We gaan in dit geval even van een 'droog' scenario uit. Een zonnetje is fijn, maar het eindresultaat zal zeker niet minder mooi worden als de lucht bewolkt is. 

De locatie is al eerder, in samenspraak, bepaald. Dit is tevens het afspreekpunt waar we elkaar zullen ontmoeten. Ik zal circa 1-2 minuten vantevoren aanwezig zijn. Wellicht fijn te weten, zodat jullie niet 20 minuten eerder ter plaatse zijn. 

Bij alle shoots streef ik naar 110% eindresultaat; hierdoor kunnen shoots door bepaalde omstandigheden soms een beetje uitlopen in tijd. Hierdoor kan het zo zijn dat ik een aantal minuten later arriveer bij jullie shoot. Loopt deze vertraging op, meer dan 10 minuten na afgesproken tijdstip; dan neem ik direct (zsm) contact op. Dit laatstgenoemde gebeurt niet vaak; maar het is wel fijn om het vantevoren aan te hebben gegeven.

 

Let´s shoot! 

Zoals eerder aangegeven is voorbereiding niet nodig. Tenzij jullie bepaalde beelden in gedachte hebben, deze kunnen jullie mij tijdens de shoot laten zien. Ik zal het niet klakkeloos overnemen, mer ter inspiratie gebruiken tijdens het fotograferen. 

Tijd

De gemiddelde familie-shoot duurt 60 tot 90 minuten. Hierin kunnen veel verschillende combi's worden gemaakt. Bijvoorbeeld een volledig gezin, vader en moeder apart met de kinderen, maar bijvoorbeeld ook iedereen apart. Alles is mogelijk! Deze samenstellingen leg ik spelenderwijs vast! Met opdrachtjes kom ik al een heel eind. Denk aan 'loop eens naar mij toe', 'geef elkaar een dikke knuffel' en '1, 2,3, rennen!' Dit is natuurlijk leeftijd-afhankelijk en bekijk ik de samenstelling van de groep. 

Op een gegeven moment zal ik aanvoelen wanneer alle foto's 'er op' staan, uiteraard in samenspraak met mijn model(len). We zullen terugkeren naar de ontmoetingsplek. 

It's a wrap! 

Ik zal dan tevens uitleggen/aangeven wanneer jullie de online galerij kunnen verwachten. 

Some tips & tricks!

Last but not least... 

1. Uiterlijke verzorging

 

Tijdens de fotoshoot wil je er op je best uit zien. 

Denk tijdens de voorbereidingen aan:

* Schone handen/nagels

* Tanden zijn gepoetst

* Lippen balsem zorgt voor mooie, gladde lippen (ook als je nooit lippenstift draagt, zal kleurloze balsem het goed doen). Zo zul je geen oneffenheden of droge lippen hebben.

* Make-up bij vrouwen: verzorg je make-up zoals dit het beste bij jou past. Een poedertje tegen glimmen en een matte (gekleurde) blush is een aanrader, maar zeker geen verplichting. 

Wellicht kun je voor de zekerheid een borstel/kam meebrengen (of accessoires naar keuze).

2. Kleding: puntjes op de i

Nog een aantal laatste checks voordat we beginnen. 

*Check je kleding vooraf of deze kreuk- en pluisvrij is. Je kunt eventueel een roller meebrengen om pluisjes te verwijderen. 

*Bij zwangerschapsshoots:

let goed op kleding die eventueel 'doordrukt' (lijnen van onderkleding die te zien zijn rondom de buik). 

Familieshoot_logo-121.jpg

3. Denk aan!

Net voor de shoots begint:

Mobieltjes, elastiekjes om polsen, portemonnees, zakdoeken, sleutels, etc zijn opgeborgen in de auto of tas (in ieder geval niet meer in de broekzak).

Dit zie je heel goed op de foto's, en komt minder mooi over.

 

Ik probeer hier uiteraard zelf ook op te letten. Onder het mom van 'voorkomen is beter dan genezen' (in dit geval, achteraf te moeten bewerken) kunnen we er al nu al rekening mee houden.

4. Wat neem ik mee naar een shoot?

Wat neem je mee?

Zorg dat je vooraf wat gegeten/gedronken hebt (of neem eventueel iets mee voor tussendoor). Met honger shooten is natuurlijk niet fijn!

Vooral bij de shoots waar de kindjes meedoen is dit aan te raden... mocht de maag ineens knorren ;-).

Dat geldt ook voor de slaapjes; mocht het zo uitkomen, dan is het fijn dat kindjes hun slaapje hebben gehad voordat de shoot begint. In ieder geval, dat de spanningsboog er nog heel even is. 

Wat je zoal mee kunt nemen:

Elke shoot:

* Een flesje water 

* Een deken (komt altijd van pas!)

Familie- en kidsshoot:

* Speelgoed; voor op de foto en/of als afleiding

* Toetenboeners

* Een snack of snoepje/koekje voor tussendoor (of ter afleiding)

Zwangerschapsshoot:

* Eventuele accessoires die je zelf graag in beeld zou willen hebben (een knuffeltje, schoentjes).

Newbornshoot:

Deze wordt in 99% van alle shoots thuis gedaan; hier heb je wellicht alles bij de hand!

Zwanger!_logo-126.jpg

5. ENJOY!

Geniet!

Vergeet vooral niet te genieten :-).Voor, tijdens en na de shoot!

De foto's, die je uiteindelijk zal ontvangen en gaan gebruiken, zullen een grote waarde voor jou en je familie hebben.

Een mooie herinnering verder en een gezellige shoot om op terug te kijken.. dan is mijn missie geslaagd!

Mocht je nog vragen hebben adhv deze lijst, dan hoor ik dit natuurlijk heel graag!

1215_2.jpg
bottom of page